Bohunka Jakubcová

Tango

1. 06. 2017 16:01:55
...Kytara vybrnkává první tóny. Postoj těl je vzpřímený. Klavír se přidá, aby udal hravý rytmus. Housle jedny po druhých vystřelují své tóniny do nebeských výšek. Těla se chvějí...

Všichni pozvaní hosté v honosných róbách otáčejí hlavu směrem ke vstupu. Celá síň utichá. Ve dvoukřídlých dveří stojí kráska. Dlouhé černé vlasy ji v silných pramenech spadají přes ramena až na prsa. Hudba náhle přestává hrát. Krvavě červené šaty na ramínka s volány u kolen vůbec neodpovídají dress codu, a právě proto si jí princ ihned všímá. Rudá škraboška sice skrývá tvář, ale ten temně hnědý hluboký pohled, ta tajemná usměvavá ústa, úzké drobné kotníky, to vše ho uchvátilo.

Kráčí směrem k ní a jeho srdce hoří. Záhadná tanečnice? Přichází bez ohlášení, bez doprovodu gardedam, bez rodičů, úplně sama. Vstupem do sálu okamžitě obrátila veškerou pozornost na sebe. Ples již dávno začal a ona vešla nečekaně. Právě teď v tomto okamžiku, když přistupuje k ní a uklání se, právě teď se zamiloval. Všechny ostatní princezny a dámy mu připadají fádní a nudné, strojené a vlezlé. Tahle kráska jen přišla a nechala se vyzvat k tanci.

Hudba začíná hrát. Kytara vybrnkává první tóny. Postoj těl je vzpřímený. Klavír se přidává, aby udal hravý rytmus. Housle jedny po druhých vystřelují své tóniny do nebeských výšek. Těla se chvějí, nohy jsou propnuté, držení ramen a loktů dokonalý. Pevně jí stiskl drobnou ruku. Loket vysoko, pravá ruka pevně položená na jejích lopatkách. Tělo na tělo. Jejich rozkroky si vzájemně nalehly na stehna. Všiml si, že neznámé, obuté do páskových střevíčků na vysokém podpatku vykukuje červeně lakovaná pedikůra. Zbožňoval červenou.

Ona zvedá svoji pravou nohu a jemně s ní pohladí princi zezadu lýtko. Sune ji výš a výš až pod zadek tanečníka. Ten omámen silnou kořeněnou vůní, hbitě nohu uchopí, přesune ruce na její zadek a zvedá ji do pasu. Ona ho pevně objímá stehnem. Zasténá, když se její kalhotky otřou o jeho bok. Natlačí ji silněji, aby ji cítil ještě víc. První puritáni v sále nespokojeně hučí. Pak ji pouští. Její pohled je tak vzrušený, tak láskyplný. Koňské žíně ve smyčci kloužou po strunách. Kráska pokleká na levé koleno a pravou nohu natahuje daleko za sebe. Princ se naklání přímo nad ní a přidržuje ji, aby se mohla zaklonit a položit svou hlavu téměř až na vzdálený kotník. Natahuje krk a odhaluje hluboký výstřih, vzdouvající se prsa. Přivírá víčka a vzdychne. Vyzývavě se na něj podívá. Princ jí pomáhá vstát.

Ťuká špičkou boty o zem a společně se, krok sun krok, on čelem, ona zády k tanečnímu parketu vydávají na nekontrolovatelnou cestu tancem. Levou rukou mu tlačí na rameno. Kralevic cítí vzrušení vždy, když tanečně tlačí svojí nohou dalším a dalším krokem mezi její stehna. Pak se jí pevně uchopí levou rukou a pravou ji něžně odstrčí. Dvojitá otočka směrem od něj, jemu stačí udělat krok, dva a už stojí těsně vedle ní. Dotýká se celým svým tělem červených šatů, které ona za chvíli vykasá až ke kalhotkám, aby mohla vysoko vykopnout nožku obutou do páskové botky. Tu princ pohotově chytá v letu a pokládá si ji na rameno.

Rukama laská prsty a přejíždí přes kotníky a kolena až k rozkroku. Jeden prst se tam dotkne a princ ucítí spodní prádlo. Rty přilepí na palec u nohy a pak shazuje útlou dlouhou nožku zase na zem. Otočí sexy tanečnici zády k sobě. Rozechvělé prsty rukou obratně drží její bříško, když ona mezitím krčí nožku v koleni a vsune ji dozadu ze sebe. Tam rejdí po lýtku a výš. Dojede až k jeho půlkám. V tu chvíli ji princ zvedá za pas do výše a otočí se s ní v několika tanečních krocích. Šum pozorovatelů sílí. Tanečnice zakloní hlavu a položí ji až za rameno prince a ruce nechá volně viset k zemi. Drží ji za pas jako hadrovou panenku. Nekonečně dlouhá otočka, housle vyjí a kytarista tříská do strun.

Pomalu ji pouští k zemi na bobek. Sedí schoulená, smí ji ovládat jedinou rukou. Otočil ji směrem k sobě. Mezi kotníky dupne černou lakýrkou a oběma rukama ji skoro násilím táhne po šikmě nastavené noze vzhůru. Ona se nebrání, jen nechá svoje vlhké kalhotky pomalu, tak smyslně se otírat od kotníku až nahoru k princovu rozkroku. Oba jsou touhle hrou nadšeni. Opět chytá její zaháknutou nohu v pase a popojde několik kroků zpět. Její druhá noha dře špičkou po parketách. Pásek na střevíčku se uvolňuje a ona jej ztrácí. Když se zastaví, pohlednou si do očí a vášnivě se políbí. Hudba graduje, klavírista svými dlouhými prsty laská klávesy starého Petrofa.

Dav zašumí! Princ se skloní k jejímu dekoltu a zaboří do něj svůj obličej. Nasává pot a parfém, chtěl by olíznout její kůži. Neznámá se probere z letargie a znejistí. Zastydí se. Úplně zapomněla, že je sleduje nabubřelá elita stojící kolem, která je odsoudila již při prvních krocích tanga. Hudba dohrává a princ ji pouští na nohy. Uklání se, ona jeho úklonu opětuje. Při té příležitosti natahuje muž ruku a chce se dotknout škrabošky. Tohle je jeho vyvolená, tu si vezme za ženu. Tmavovláska uhne a rychlým klap, plesk, klap, plesk rázuje pryč.

"Počkej," volá na ní ještě. Ona na nic nečeká a dává se do běhu. Neotáčí se, ale ví, že on se vydal za ní. Slyší klapot jeho lakýrek. Sbíhá schody a chvátá do konírny, kde zanechala svého koně. Stojí tu přesně tak, jak ho opustila. Zouvá si druhou botu a už naskakuje do sedla. Nedosedá. Princ ji chytá v letu do náruče. Padá mu do ní tak lehce a křehce.

"Neutíkej mi," zamilovaně ji prosí. Opět chce sundávat masku. Chytila mu ruku.

"Ne, takhle to bude lepší..." Vášnivě se na něj usměje. Ano! Takhle to bude tajemnější. Líbá jí a rukama šátrá pod sukní mezi nohy. Šaty vyhrnuté, její nohy obtočené kolem pasu.

Na nic nečeká a noří se do toho horoucího měkka. Oba rychle oddychují, mezi polibky si vyznávají lásku. Tempo se zrychluje a oni spějí k vyvrcholení. Jejich spojení netrvá dlouho. Ale to nevadí, je to tak krásné a bezprostřední, že oba ukojili své touhy. Loučí se polibky. Princ zvedá dívku do sedla.

"Najdu si tě." Slibuje. Ona pobízí koně a rychle se ztrácí ve tmě.

Na věži odbila dvanáctá.

Po schodech na nádvoří slyší spěchající zástupy zvědavých dvořanů a hostů. Všichni se pohledy ptají, co se stalo. Komorník uctivě přináší maličký červený střevíček.

"Nebyla to náhodou Popelka?"

Autor: Bohunka Jakubcová | karma: 13.40 | přečteno: 252 ×
Poslední články autora