O Ivance

13. 07. 2017 16:05:18
Znáte ten pocit, když nutně potřebujete volat SOS a máte vybitý telefon? Vždy se to přihodí, když to nejméně potřebujete.

"SOS" volal maličký strážce svědomí nahoru do nebe. Zuřivě mačkal knoflík na vysílačce. Už by měli konečně vyfasovat něco modernějšího.

"To máš marný," pochechtával se našeptávač. "Připravte koupel..." Vyťukával sms zprávu na svém bezchybném mobilním aparátu. V pekle se novot nebojí.

"Asi se mi vybily baterky," smutně pokrčil rameny andělíček.

Abyste pochopili situaci: Ivana byla krásná, vysoká blondýnka. Vždy perfektně upravená, usměvavá. Aniž by o tom věděla, měla brzy umřít. To, co ji čekalo ale věděli její dva malí mužíčci. Andílek se svatozáří, který hlídal duši posedávajíc na jejím levém rameni a maličký ďáblík s dvojzubcem, který ji našeptával věci, představy a myšlenky, které by ji ještě nedávno ani nenapadly. Potkala zajímavého muže a ďábel ji píchnul do srdce. Srdce se usmálo a ona dostala chuť provést něco nemorálního.

Strážný potřeboval nutně něco udělat. Ivana se připravovala k činu, který on nemohl dovolit. Našeptávač zkušeně jitřil její fantazii a chvílemi uváděl její tělo do stavu chtíče. Její mysl toužila. Ten muž ji tak přitahoval. Opravdu moc by chtěla...

Strážný ji ale nasměroval do obývacího pokoje a tam ji ukázal fotografii. Muž a žena ve šťastném objetí, na zádech otce visí prtě. Hned se jí v mysli rozhostila rodinná atmosféra. Usmála se a zahnala nemravné, nevhodné myšlenky. Políbila manžela na fotce.

Píp. Sms zpráva. Potěšilo ji to.

"Heleď, Čírtě, to není fér." Zlobil se andělíček. Našeptávač pozdvihl pravé obočí a potutelně se uculil.

"Dnes v pět?" Četl přes rameno strážníček osobní sms. Ne! Chtěl vykřiknout. To chtělo nějaký zázrak. Ale jak to měl udělat? Přece nesměl opustit stanoviště, nemohl ji tu nechat jemu napospas. Za týden bude nahoře svatý Petr svádět boj o její duši s Luciusem. Pokud by odletěl pro radu nahoru, nechal by ji nestřeženou a pokušitel by ji schramstnul do svých pařátů. Ale když vysílačka nefungovala... a Ivanka se tak těšila ulehnout na lože s cizím mužem!

"Nevím, nevím, jak to uděláš," pochechtávalo se čertisko. Snažilo se vypadat klidně, ale ani jemu dosud nepřišla potvrzující odpověď z pekla. Četl někdo jeho zprávu? Zatopili pod kotlem? Jistě zase mastili karty nebo se váleli čertví kde! Ale před pernatcem nesměl dát nic najevo. Líbilo se mu, když svatozářník nevěděl. Byl tak zmatený.

Ivana si mezitím udělala manikůru, připravila si vhodné oblečení. Těšila se na dnešní večer. Představovala si, jak její vytoužený nalehá do jejího klína. Byla tak vzrušená. Ach, jak ona toužila... Ve své fantazii přistoupila až úplně k němu, stehny se dotýkala jeho rozkroku. Strážný si zakrýval uši i oči. Tohle se nesmělo stát. Ivana si domluvila s matkou, že jí prtě ohlídá. A ona celý večer a noc stráví s cizincem. On ji tak vzrušoval, jeho hlas v telefonu, jeho slova, roztoužené zprávy, byl to inteligentní a milý chlap. Dnes byla odhodlaná porušit všechna pravidla. Na co byla morálka?

Strážníček měl na těle kopřivku, když si četl její myšlenky. Pohlédl vzhůru, ještě jednou zkusil vybitou vysílačku, aby se ujistil a vyrazil za posměchu šeptálka k nebi. Mával svými malinkými křidélky, jak jen mohl. Dole nechal toho potvoru chlupatce s Ivančinou duší a bohužel i s tělem. Doufal, že to stihne a vrátí se před pátou. V pět by měla Ivana předávat prtě matce a pak... Pak už by se nedalo vůbec nic dělat. Ivana by se zapsala do pekla a příští týden by byl boj o její duši zbytečný. Činy by mluvily za vše. A nevěra by se nedala odpustit. Ani svatý Petr by tohle nedokázal zamést pod koberec. Ale teď byla Ivanky duše ještě čistá. Co se dělo nahoře, nevíme, protože zákony nebeské nedovolují žádnému smrtelníkovi vstup, ani na kukačku.

Zatím dole...

Rohatec stále nedostal kladnou odpověď. Co se to tam dole zase dělo? Už Ivanu skoro měl, ale co když by neměl pekelný žár ten správný stupeň? Duše by neměla mít pocit, že je někde v lázních, že? Nervózně vytáčel číslo do pekla, samozřejmě tajné... Mobil na druhé straně vyzváněl, ale nikdo ho nezvedal. Ani nejvyšší nebyl v kanceláří? Našeptávači se to vůbec nelíbilo.

Ivanka už sbalila prtě do auta a vyrazila k mamce. Byly čtyři pryč! Kruci, zaklel čertík. Přece by teď neodešel, když by mohl napichovat ty nejintimnější myšlenky v hlavince krásné ženušky. Chtěl z ní udělat odvázanou, sprostou a nemorální milenku. Měl vše připravené, naplánované, těšil se na zděšení v očích maličkého soupeře z nebe. Ivanka by chtěla dělat věci, kvůli kterým by se strážníčkovi červenaly nejen uši.

Ale proč k čertu nezvedali ten telefon! Už byl nejvyšší čas. Sakra, nedalo se nic dělat, ale musel si odskočit do pekla. V autě panovala příjemná atmosféra, Ivanka si broukala oblíbené písně, prtě spokojeně předlo na zadní sedačce. Vše se vyvíjelo podle pekelných postupů. Ďáblík nečekal...

Co se dělo v pekle? To není nic tajného... Peklo nic neskrývá, na nic si nehraje. Ono smí dělat vše proto, aby duše spadla do jeho jícnu.

V pekle bylo liduprázdno, pardon čertuprázdno, prostě nikde ani kopyto. Jen hosteska u přijímacího pultu.

"Ahoj Uriano," zakřičel čertík našeptávač. Byl tak malinký, že ho čertice skoro přehlédla.

"Co tady děláš?" Rozzlobila se na něj. "Nemáš opouštět stanoviště!" Ruce dala v bok a v očích jí plálo. Chlupatík se jí bál, kdyby chtěla, mohla by ho rozmáčknout jako švába.

"Uri, je to naléhavé, musím mluvit s Luciusem," prosivě začal.

"Ale dneska nepracujeme," ucítil z jejího dechu alkohol. "Lucius slaví tisíciny."

"Cože? Vyděsil se rohatík. "Ale já mám Ivanku rozdělanou..."

"No já tě pustím, zkus to, jestli si troufáš."

Čertík pokračoval až do hlučné velké síně, kde se konala oslava. Vyhýbal se velkým chlupatcům, kteří hlasitě řvali. Když dorazil až k nejvyšímu, hluboce se ulonil.

"Můj nejodpornější!" Lucius gestem ruky nastolil ticho. Maličký mu do ucha objasnil celou situaci o Ivance. O jejích touhách...

V autě...

Ivana byla tak krásně rozrušená. Maličký strážný opět seděl na svém místě a snažil se o citové vydírání. Marně, ona byla vůči němu imunní. Jeho vzpomínky na manžela odrážela jako basebalista nahozený míček. Myslela jen na milování s jiným. Byla rozhodnutá a nic božského ji nemohlo zastavit. Pernatec byl nešťastný, v nebi se mu nedostalo žádné pomoci. Prý, jak by to vypadalo, kdyby si každý strážný odletěl od své ovečky kvůli každé prkotině.

V pekle...

Lucius vyslechl celý příběh.

"Ale my dnes slavíme!! HMM..?!" Zavrčel nespokojeně.

"Ano," zvolali ostatní podnapilci.

"Chceme chlastat a souložit a ne zatápět pod kotly!"

"Ano!" Hromový souhlas.

"Ale co Ivanka?" Snažil se čertík. "Ona už je nachystaná, určitě to udělá." Lucius se zamračil pod vousy.

"To by bylo nemilé, teď všeho nechat a jít štípat dříví..." Přimhouřil oči a pekelně se zasmál.

Mezitím Ivanka...

Předává prtě své matce. Ještě naposledy se vrací, aby ho pochovala a políbila. Anděl si zakrývá oči. Nezvládl to, už nedokáže zabránit hříchu.

Lucius luskne prsty...

Ivanka položí prtě na zem. Chytí se za břicho. Žaludek strašně tlačí, hlava se jí zatočí a ona... zvrací! Nekontrolovaně se vzpíná pod stahy pekelného sevření.

"A je to," oddychuje si Lucius. Čerti štěstím tančí!

"A je to," mne si ruce svatý Petr.

"Ano!" Vykřikuje vesele strážníček.

Našeptávač pláče...



Autor: Bohunka Jakubcová | čtvrtek 13.7.2017 16:05 | karma článku: 12.04 | přečteno: 559x

Další články blogera

Bohunka Jakubcová

Úžasný život

Musíte mít pevné nervy. Musíte být čistí jako lilie, protože vždy na vás někdo něco může najít... a pokud máte škraloup... jste v kaši... nezvyknete si, na tenhle styl si nemůže zvyknout nikdo...

8.7.2021 v 5:00 | Karma článku: 15.31 | Přečteno: 370 | Diskuse

Bohunka Jakubcová

Pohled do díry

Tohle jsou díry... neprozradím... ale když půjdete kolem Štěpnického rybníka z náměstí směrem k nám domů (chichi), budete mít po pravé ruce zeď.... a za tou zdí je...

4.7.2021 v 5:00 | Karma článku: 10.03 | Přečteno: 309 | Diskuse

Další články z rubriky Poezie a próza

Václav Kunft

Velký pátek

Otevírání hor a vydávání pokladů nemá nic společného s křesťanským Velkým pátkem. Je to stará pohanská tradice spojená s příchodem jara. Mytologické téma je smrt a znovuzrození.

29.3.2024 v 11:12 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

David Snítilý

... a co je vlastně normální aneb nudné vztahy

„A je sexy ten Váš kamarád?“ provokovala Marka Tereza. „Ne tak jako já," kasal se Marek. „Sexy s tímhle pivním mozolem?" poukázala na jeho zvětšujícího se milana. „To není pupek, to je charisma," oponoval nádherné femme fatale.

29.3.2024 v 7:40 | Karma článku: 9.05 | Přečteno: 134 | Diskuse

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 8.81 | Přečteno: 148 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 15.26 | Přečteno: 203 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.54 | Přečteno: 199 | Diskuse
Počet článků 348 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 596

 

Kdo jsem? Jsem tvrdohlavá, většinou veselá ženská. ;)

Když mi chutná, tak hltám. :)) (tedy často)

Občas převrhnu sklenici!!! (tedy často) 

Jsem bláznivě chaotická.

Miluju, ano to umím. 

Co nesnáším? VÍTR! :)

***

Rozklikněte seznam rubrik níže.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...